Forum Groups
  All forums
    Help & Feedback
      Questions
      Work in progress
      Finished Art
      Non-Max related
    Community
      Offtopic
      News
    Hardware
    Photography


Featured Threads
  inspiration alert!!!
(36 replies)
  Indespensible MaxScripts, Plugins and 3rd Party Tools
(37 replies)
  The allmighty FREE Resources Thread !
(17 replies)
  spam alert!!!
(4886 replies)
  Maxforums member photo gallery index
(114 replies)
  Maxforums Member Tutorials
(89 replies)
  three cheers to maxforums...
(240 replies)
  101 Things you didnt know in Max...
(198 replies)
  A Face tutorial from MDB101 :D
(95 replies)
  Maxforums.org Members Gallery
(516 replies)
  SON OF POST YOURSELF
(637 replies)
  Dub's Maxscript Tutorial Index
(119 replies)

Maxunderground news unavailable

Why is Normal Align always slightly off?
show user profile  Stenrik
Hi,

I need to align one face to another so that they are "glued" perfectly. Same angle.

Whenever I try using the Normal Align though, things are always slightly off. (This screenshot is of 2 primitives, a sphere and box converted to editable poly with no Xform manipulation.)


Any idea how to get this right? Thanks so much!
read 199 times
7/17/2017 2:40:58 PM (last edit: 7/17/2017 2:42:13 PM)
show user profile  herfst1
Try setting the surface you're aligning to as 1 smoothing group, clearly it's getting confused.
read 186 times
7/17/2017 3:48:06 PM (last edit: 7/17/2017 3:48:06 PM)
show user profile  Stenrik
Unfortunately, not working. Tried it in a fresh scene, new objects, and also set a different smoothing group to the polygon on both attaching and attached. Hmmm...


Also, ideally I'd have the attached object be "centered" on the polygon it's attached to. If I ever figure out how to fix the current issue, it would be nice to be able to do that too!
read 185 times
7/17/2017 4:43:15 PM (last edit: 7/17/2017 4:44:33 PM)
show user profile  Stenrik
UPDATE: OK, I figured it out. Instead of resetting/changing one of the normals, I need to "clear all." Then it aligns properly!
read 180 times
7/17/2017 4:49:14 PM (last edit: 7/17/2017 4:49:14 PM)
#Maxforums IRC
Open chat window


Support Maxforums.org