Forum Groups
  All forums
    Help & Feedback
      Questions
      Work in progress
      Finished Art
      Non-Max related
    Community
      Offtopic
      News
    Hardware
    Photography



Maxunderground news unavailable

vray mesh
show user profile  donvella
I have an issue with vray proxies, it seems the uvs are broken or something. Anyone have a fix for this?

method: import proxy from library, import mesh from vray proxy, apply the material that was on the proxy....

(i dont have the original mesh, which is why im trying to import it from the proxy)

proxy


mesh











read 295 times
2/2/2016 11:26:16 PM (last edit: 2/2/2016 11:26:16 PM)
show user profile  donvella
problem fixed:

it was an xform issue. however even applying an xform doesnt work, the mesh needs to be totally reset by being attached to a new box in the scene - then exported (awesome autoderp workarounds).

Im afraid theres no reverse engineering on this, ill have to locate each tree's original mesh and double check before keeping as proxy file.




read 281 times
2/3/2016 12:23:09 AM (last edit: 2/3/2016 12:23:09 AM)
show user profile  donvella
After speaking with Peter Matanov from Chaos Group, he gave me some handy information in case you land in my position - it is a vray fix after all :)

"Looks like the channels got mixed up at the export (different softwares have different indexing - from 0 and from 1). So if you uncheck "Force first map channel" in "Compatibility" of the proxy, you should get a proper result when importing as mesh."




read 215 times
2/8/2016 10:25:42 PM (last edit: 2/8/2016 10:25:42 PM)
#Maxforums IRC
Open chat window


Support Maxforums.org