Forum Groups
  All forums
    Help & Feedback
      Questions
      Work in progress
      Finished Art
      Non-Max related
    Community
      Offtopic
      News
    Hardware
    Photography



Maxunderground news unavailable

Viewport camera does not orbit around selected object!!! VERY IRRITATING!
show user profile  fricx
This only happens with the current scene I'm working on:

When I select an object to work on and hit "Z" to zoom extent, I can orbit the camera just fine, but as soon as I zoom in just once with the scroll weel, the camera no longer orbits with the selected object as the center... it goes all wack! I always have to select the object agan & do a zoom extent on it to get it right... so zooming in messes it up. Anybody heard of this?

I solved this problem temporarily by deleting my directional light which was placed really far away... but then the problem came back after a couple of hours. Any ideas would be great. Thanks.

fricx
read 433 times
3/11/2010 10:05:10 PM (last edit: 3/11/2010 10:05:10 PM)
show user profile  Sir_Manfred

You can change their behaviour by pressing and holding the icons to get more options



Visit my Portfolio
http://www.Freds3D.com

read 421 times
3/11/2010 10:12:44 PM (last edit: 3/11/2010 10:13:27 PM)
show user profile  Jimboliah
I've had this problem myself on occasion. It drove me nuts!!
I tried every combination of the zoom extends and nothing helped.
I never did find out why it was doing it. Try bringing the model into a new scene.
read 401 times
3/11/2010 11:03:54 PM (last edit: 3/11/2010 11:04:11 PM)
show user profile  fricx
I solved the problem!! Well, technically I didn't "SOLVE" it but found a "work-around"... and this is probably specific to my scene---> I hid all my lights & cameras. Pretty stupid. It works, but it doesn't tell me what the problem is.

And Sir_Manfred, changing that stuff didn't seem to work...
read 392 times
3/12/2010 12:07:08 AM (last edit: 3/12/2010 12:07:08 AM)
#Maxforums IRC
Open chat window


Support Maxforums.org