Forum Groups
  All forums
    Help & Feedback
      Questions
      Work in progress
      Finished Art
      Non-Max related
    Community
      Offtopic
      News
    Hardware
    Photography


Featured Threads
  inspiration alert!!!
(36 replies)
  Indespensible MaxScripts, Plugins and 3rd Party Tools
(37 replies)
  The allmighty FREE Resources Thread !
(17 replies)
  spam alert!!!
(4886 replies)
  Maxforums member photo gallery index
(114 replies)
  Maxforums Member Tutorials
(89 replies)
  three cheers to maxforums...
(240 replies)
  101 Things you didnt know in Max...
(198 replies)
  A Face tutorial from MDB101 :D
(95 replies)
  Maxforums.org Members Gallery
(516 replies)
  SON OF POST YOURSELF
(637 replies)
  Dub's Maxscript Tutorial Index
(119 replies)

Maxunderground news unavailable

Video Post - Help! very odd goings on??
show user profile  peterjung
I have what appears to be a very odd thing going on and I hope someone out there can help me with this.

Firstly I am using 3ds 20212 Design on Win 7 64 and I have rendered a scene with 5000 frames to 1920x1080 TGA files. This part seemed to work fine and all the TGA graphic files are present and correct.

Now, I am the try to use Video Post to make an AVI file for later editing in another video editing programme.

I am trying to process the TGA files in batches of 500 to make the file sizes more manageable.

The first 500 process nicely and the result is an AVI file around 4GB and around 16. (I am using uncompressed AVI as I will compress the final video in the other software.)

OK, first batch is fine.

However the strange things happen when I try to process the next 500 files…..this results in a file of only around 1GB in size and the AVI file is only 4 seconds long?

Each subsequent 500 frames also process in the same manner?

I have tried removing the previously processed TAG files from the folder and also deleting the ifl file but this makes no difference.

What I did notice during may attempts is that just as the Video Post process ends, the created AVI file is indeed 4GB….however there is also another AVI file shown in the folder also with “A” added to the original AVI file name

i.e.

1-2.avi
1-2_A.avi

However, after a few seconds the 1-2 AVI file changes size to the 1GB and 4 secs long and the 1-2_A.avi file disappears??

I further noticed that Max appears to hang up just as the Video Post completes……and then starts responding again once the mysterious file resizing has taken place.

I have found if I try and repeatedly close the Video Post preview window then I get a Windows “this programme is not responding” message. If I then force Max to close then the 4 GB AVI file is still present in the output folder. The “_A” file is also still there and appears to be of a random size based on how quickly I was able to force Max to close after the completion of the Video Post processing.

Does anyone know what is going on here?

How can I make separate AVI files from a long list of TGA image files without Max shrinking all the files after the first created AVI?

If anyone can help with this at all I would very much appreciate it!

Thanks

peterjung

read 325 times
9/23/2012 7:17:28 AM (last edit: 9/23/2012 7:17:28 AM)
show user profile  peterjung
EDIT: I just found this post which seems to have a smilar thing going on:

http://www.maxforums.org/threads/render_problem_please_help/0001.aspx

Is this a bug perhaps in 2012? My HD's are all formatted at NTFS..and as I say teh first file comes out at 4GB no prob...??

...confused...very....
read 324 times
9/23/2012 7:21:20 AM (last edit: 9/23/2012 7:21:34 AM)
show user profile  digital3ds
if you already have the tga sequence why not make the 500 frame avi's in something like after effects or premiere
- Mike Sawicki




read 322 times
9/23/2012 7:27:35 AM (last edit: 9/23/2012 7:27:35 AM)
show user profile  peterjung
I have always used Video Post in previous versions of Max to do this. I do not have After Effects or Premier..

I am currently using Corel Video Studio Pro X4 for teh final editing...maybe I can use that ? need to research...thanks for the suggestion!

EDIT - actually I have just found that I have Premier as part of CS3 - just never use it!

Just watched a quick youtube tutorial to find out what I needed to do in Premier:
http://www.youtube.com/watch?v=HMXYB5doTZY

and currently rendering the output from Premier...thanks again for the advice...this may be a better workflow I think...
read 320 times
9/23/2012 7:45:55 AM (last edit: 9/23/2012 9:00:02 AM)
#Maxforums IRC
Open chat window


Support Maxforums.org