Forum Groups
  All forums
    Help & Feedback
      Questions
      Work in progress
      Finished Art
      Non-Max related
    Community
      Offtopic
      News
    Hardware
    Photography


Featured Threads
  inspiration alert!!!
(36 replies)
  Indespensible MaxScripts, Plugins and 3rd Party Tools
(37 replies)
  The allmighty FREE Resources Thread !
(17 replies)
  spam alert!!!
(4886 replies)
  Maxforums member photo gallery index
(114 replies)
  Maxforums Member Tutorials
(89 replies)
  three cheers to maxforums...
(240 replies)
  101 Things you didnt know in Max...
(198 replies)
  A Face tutorial from MDB101 :D
(95 replies)
  Maxforums.org Members Gallery
(516 replies)
  SON OF POST YOURSELF
(637 replies)
  Dub's Maxscript Tutorial Index
(119 replies)

Maxunderground news unavailable

Trouble with environment/background
show user profile  antoin_currie
Hi all,

Having an issue where I can't get my background to display in my render.
I've been able to do it before, can't remember if I done it in a previous version of Max though.
I'm using 2015 SP2 at the minute.
I'm just re-going over a tutorial I found online and just want my environment/background switcher to render out in mental ray. But for some reason all I get is a black background. Can't find anything on google to point me in the right direction, so hope someone here can help.
Here is my environment setup:-
and:-
And here is my result:-

Can't figure out why I'm just getting a black background, used to be able to do this with the same method, is there another way I can get the environment/background switcher to appear, am I missing a checkbox somewhere or does 2015 make you do it a different way?

Cheers
read 290 times
12/12/2014 11:43:11 AM (last edit: 12/12/2014 11:43:11 AM)
show user profile  antoin_currie
Never mind, I had to set the Bitmap co-ordinates to 'environment' and 'screen' in the material editor.

read 274 times
12/12/2014 12:40:19 PM (last edit: 12/12/2014 12:40:19 PM)
#Maxforums IRC
Open chat window


Support Maxforums.org