Forum Groups
  All forums
    Help & Feedback
      Questions
      Work in progress
      Finished Art
      Non-Max related
    Community
      Offtopic
      News
    Hardware
    Photography


Featured Threads
  inspiration alert!!!
(36 replies)
  Indespensible MaxScripts, Plugins and 3rd Party Tools
(37 replies)
  The allmighty FREE Resources Thread !
(17 replies)
  spam alert!!!
(4886 replies)
  Maxforums member photo gallery index
(114 replies)
  Maxforums Member Tutorials
(89 replies)
  three cheers to maxforums...
(240 replies)
  101 Things you didnt know in Max...
(198 replies)
  A Face tutorial from MDB101 :D
(95 replies)
  Maxforums.org Members Gallery
(516 replies)
  SON OF POST YOURSELF
(637 replies)
  Dub's Maxscript Tutorial Index
(119 replies)

Maxunderground news unavailable

Scene textures
show user profile  JBH
Hi all, I am a bona fide noob with 3DS Max. I am going through a lot of beginner tutorials. At the same time I also downloaded a city scene just to see how something complex would look before rendering. I notice the roads, a few buses, and one building are textured, but everything else is without texture. The image maps for all the buildings are in the maps folder so I'm a bit clueless as to why everything else is gray. Any thoughts?

Thanks in advance,

John

read 376 times
7/24/2012 6:12:21 AM (last edit: 7/24/2012 6:12:21 AM)
show user profile  horizon
Could be any number of reasones, if it's available on the net you should've just post the link so someone can take a look.

Off the top of my head, are they showing in the render? If so the viewport show is just switched off.
Select the object that's gray, open material editor (M), and see if any of the material spheres have little triangles at it's edges. If so, that's the material assigned to that object, just click this button:

If not, you'll have to use this button first and then click on the object to get that material in the editor (remember, not all materials in the scene must be in the material editor).



read 368 times
7/24/2012 7:04:35 AM (last edit: 7/24/2012 7:04:35 AM)
show user profile  JBH
Thanks, I will follow your suggestions. Someone else told me to check the project folder also.

Regards,

John


read 365 times
7/24/2012 7:13:40 AM (last edit: 7/24/2012 7:13:40 AM)
show user profile  horizon
Isn't that "The image maps for all the buildings are in the maps folder" the project folder? :P


read 363 times
7/24/2012 7:20:00 AM (last edit: 7/24/2012 7:20:00 AM)
show user profile  JBH
The download contained the .max file and a folder titled "Maps." Therein could lie the problem.
read 361 times
7/24/2012 7:32:41 AM (last edit: 7/24/2012 7:32:41 AM)
show user profile  horizon
Yes but you said they were all there. Have you forgotten that part? :D
Maybe the paths are wrong but that's still inside max


read 356 times
7/24/2012 8:00:42 AM (last edit: 7/24/2012 8:00:55 AM)
show user profile  JBH
You're right, the images are all there. The viewport configuration did not have view objects shaded with maps selected. That explains much, and selecting that causes things to slow down and eventually crash. I'm thinking I should upgrade my card. It's an older HD4850.
read 312 times
7/24/2012 6:33:14 PM (last edit: 7/24/2012 6:33:14 PM)
#Maxforums IRC
Open chat window


Support Maxforums.org