Forum Groups
  All forums
    Help & Feedback
      Questions
      Work in progress
      Finished Art
      Non-Max related
    Community
      Offtopic
      News
    Hardware
    Photography



Maxunderground news unavailable

Rigging a bow with bones
show user profile  Nyx
Hello ,
I'm currently following this tutorialhttp://elyzius.blogspot.fr/2013/02/tutorial-rigging-bow-in-3ds-max.html
and the mesh of my bow don't seem to be following the bone structure and I don't understand why. Here is a screenshot:http://imageshack.com/a/img674/3408/ec0zJj.png.
If you need the max file to help you better understand my problem let me know. I'm a newbie in 3ds so please let me know if you need any additional info.

read 474 times
10/28/2014 10:21:14 PM (last edit: 10/28/2014 10:21:14 PM)
show user profile  9krausec



Your photo doesn't tell me a whole lot. Nice owl though. Post up a photo of your viewport or a photo that properly shows the issue.




- Portfolio-




read 411 times
10/30/2014 10:42:46 PM (last edit: 10/30/2014 10:42:46 PM)
show user profile  Nyx
Sorry about that! :D Here is the screenshot :http://hpics.li/03afe16
! :D ImageShack is not what it used to be!
read 402 times
10/31/2014 10:17:57 AM (last edit: 10/31/2014 10:18:35 AM)
show user profile  herfst1
So we don't have to click on links...


[edit] dammit, redundant post. Cheers, Scotland Dave. :(
read 400 times
10/31/2014 10:29:00 AM (last edit: 10/31/2014 10:33:15 AM)
show user profile  ScotlandDave
Embed your images in the post in future it just makes it easier for everybody - find the image url and simply paste it into your post ( without any img tags or anything ) and it`ll appear on the page.

As to your question - it looks as if your weighting has went wrong. I would suggest going over the tutorial again step by step. It can be fidgety doing weighting but once you know the process it`s pretty easy..

Nice tutorial btw i never read through it but looks interesting.

[edit] Sorry Herfst! :)


Website | Blog | Contact | Vimeo

read 400 times
10/31/2014 10:30:16 AM (last edit: 10/31/2014 10:52:50 AM)
show user profile  Nyx
Ok so I reseted all the weight to 0 but I noticed my bones are not moving the way I want them to move : Hebergeur d'image
The first bone near the handle shouldn't move at all since the handle is rigid and then when I pull the string bone on the X axis all the bones line up instead of 'curving'. Is that something I could fix painting weight or do I have to setup my bones first?
read 392 times
10/31/2014 12:12:08 PM (last edit: 10/31/2014 12:13:59 PM)
#Maxforums IRC
Open chat window


Support Maxforums.org