Forum Groups
  All forums
    Help & Feedback
      Questions
      Work in progress
      Finished Art
      Non-Max related
    Community
      Offtopic
      News
    Hardware
    Photography



Maxunderground news unavailable

Problem with video and sound
show user profile  shafi
I made many videos in 3DS MAX.But,they were good.But,I got a problem.I made a TV in a room and that is the main problem.TV video doesn`t match the sound in 3DS max.Though,it matched the sound in video rendering software.Here is the link for the original video:

http://youtu.be/tneDQ4bDk-s


And here is the link for 3Ds max rendered video:


http://youtu.be/iS_k-p52Rg0

In 3DS max
I added the video as .avi format and added the sound in curve editor.
And one more problem.In 3ds MAX video you can see that the video is so much laggy.
read 344 times
8/13/2012 8:29:13 AM (last edit: 8/13/2012 3:56:34 PM)
show user profile  shafi
Okay,Now you can see my videos
read 336 times
8/13/2012 9:40:22 AM (last edit: 8/13/2012 3:37:18 PM)
show user profile  herfst1
You can adjust the sound in the curve editor. I think it's under the "World" tab. I'd have to load Max up to give exact directions but I seem to remember it's as simple as choosing which frame you want to have it start from (e.g. frame: -30).
read 333 times
8/13/2012 12:26:40 PM (last edit: 8/13/2012 12:27:53 PM)
show user profile  shafi
Okay,Now you can see my videos
And I hope you understand.
herfst1:I know I can.But,the video and audio are same size and accurate.So,why the sound file is doing wrong !!!
Edit:They are already edited.So,don`t want to edit it again.
read 323 times
8/13/2012 3:39:01 PM (last edit: 8/13/2012 3:58:06 PM)
show user profile  shafi
Is there any problem with 3DS max audio part?Can you guys help me plz.
I am telling you that the video and audio file are at same range and same size on TV(In animaion).
If you need any information look at the first post.
And the video is also laggy.why?
read 301 times
8/15/2012 10:08:36 AM (last edit: 8/15/2012 10:08:36 AM)
show user profile  herfst1
I think it's a frame rate problem. If you recorded your vid at 30 fps and are running it in max at 25 fps then there will be a sync issue.

As for the sound issue, re-record the vid without sound. Then record the sound as a separate file (wav or mp3). Import both and you'll have the ability to adjust when the sound should start.

OR

Compile the sound and final animation in a program like Sony Vegas or... shit, I forgot the name of that free compiling program, maybe someone else will remember.
read 287 times
8/15/2012 11:56:03 AM (last edit: 8/15/2012 11:58:06 AM)
show user profile  shafi
Thank you herfst1.
No,The camera animation is laggy.
Not the TV video.
Because that (camera animation) shouldn`t be laggy.
And for sound issue,I think I have to edit the sound in 3ds Max or, my video editor which I use usually.
read 281 times
8/15/2012 12:19:01 PM (last edit: 8/15/2012 12:19:01 PM)
#Maxforums IRC
Open chat window


Support Maxforums.org