Forum Groups
  All forums
    Help & Feedback
      Questions
      Work in progress
      Finished Art
      Non-Max related
    Community
      Offtopic
      News
    Hardware
    Photography


Featured Threads
  inspiration alert!!!
(36 replies)
  Indespensible MaxScripts, Plugins and 3rd Party Tools
(37 replies)
  The allmighty FREE Resources Thread !
(17 replies)
  spam alert!!!
(4886 replies)
  Maxforums member photo gallery index
(114 replies)
  Maxforums Member Tutorials
(89 replies)
  three cheers to maxforums...
(240 replies)
  101 Things you didnt know in Max...
(198 replies)
  A Face tutorial from MDB101 :D
(95 replies)
  Maxforums.org Members Gallery
(516 replies)
  SON OF POST YOURSELF
(637 replies)
  Dub's Maxscript Tutorial Index
(119 replies)

Maxunderground news unavailable

Particle flow morph help
show user profile  BishBashRoss
Hi.

I'm working on a simple particle morph using particles and blob mesh. I've followed a tutorial by Allan McKay that uses a small script to read the final position of the particles. I'm not sure how I could adapt this to work with more than one morph. I need to morph from one object to another and then again to another.

Tutorial can be found here.
http://www.scriptspot.com/3ds-max/tutorials/pflow-scripting-getting-particles-to-transform-from-one-object-to-anoter

Any ideas?





read 2683 times
2/14/2011 3:43:40 PM (last edit: 2/14/2011 3:43:40 PM)
show user profile  Dub.
I made you a little sample that can work with as many shapes as you want.








The file is Max 2011
http://www.filamentvfx.co.nz/dump/Particle_Example.rar



read 2663 times
2/14/2011 9:06:35 PM (last edit: 2/14/2011 9:06:35 PM)
show user profile  BishBashRoss
Hey Dub. Thanks for spending the time and effort to do that for me. Very useful and much appreciated! I'm going to try to get my head round it, will let you know how I get on. Thanks again, I owe you one! :)





read 2646 times
2/15/2011 1:32:42 PM (last edit: 2/15/2011 1:32:42 PM)
show user profile  BishBashRoss
Hmm. Seem to be having some problems. I have it set up with my targets and it's all working correctly. However there seems to be a problem when I render out the frames. Instead of the particles moving to the first target they go to the icon. I also had this problem in the viewport but turning off then on particle flow A seems to fix it.

Edit

Odd it seems OK if I render individual frames, but if I render the whole range of frames I need it doesn't.

Edit

Now it seems OK if I start from frame 1 not 0. Is this something you've come across before?

Thanks again for your help. :)





read 2638 times
2/15/2011 4:39:44 PM (last edit: 2/15/2011 4:39:44 PM)
show user profile  Dub.
No problem. Be sure to post your final result!
Regarding the rendering issue, I don't know how to fix this besides what you discovered. I usually use supermesher to cache things like this so I can be sure they will render properly. I'm pretty sure it is a bug on the script operator. Post in the orbaz forum. Oleg (the guy who wrote pflow) is usually very good at replying right away


read 2629 times
2/15/2011 7:10:23 PM (last edit: 2/15/2011 7:11:36 PM)
show user profile  BishBashRoss
Thanks for the tips. I think I'm OK for this project but I'm going to take note of those things. Might save my ass in the future! Nice one.





read 2614 times
2/16/2011 1:00:07 PM (last edit: 2/16/2011 1:00:07 PM)
#Maxforums IRC
Open chat window


Support Maxforums.org