Forum Groups
  All forums
    Help & Feedback
      Questions
      Work in progress
      Finished Art
      Non-Max related
    Community
      Offtopic
      News
    Hardware
    Photography



Maxunderground news unavailable

Model goes blocky when applying 'Mesh Select'
show user profile  Tiernansm
[SOLVED]

Pretty straightforward problem. I have a model the looks just fine as a 'Editable Mesh'. But once I choose to apply the 'Mesh Select' modifier. It looks terrible and blocky. It renders out this way as well.

Here is a screenshot to show what is happening.
http://imageshack.us/f/851/problemaqo.jpg/

Any ideas how to fix this?
read 698 times
9/17/2011 7:25:41 PM (last edit: 10/4/2011 6:42:31 AM)
show user profile  Dave
Your smoothing groups are getting wiped. I've never even touched the "Mesh Select" modifier before, what exactly is it that you're trying to do?

"I flew over Egypt once"

read 689 times
9/17/2011 7:50:10 PM (last edit: 9/17/2011 7:50:10 PM)
show user profile  Tiernansm
I saw a tutorial on using the flex modifier to add realism to flesh. But in order to select the proper vertices to apply the flex to, you have to select them. The tutorial used the Mesh Select first to do this.

Its weird because when I apply 'Mesh Select' to the other body parts, its just fine and does not seem to remove the smoothing groups.

I am not sure why its doing that or how to preserve these groups or even locate them for that matter.

Any thoughts?
read 687 times
9/17/2011 7:53:17 PM (last edit: 9/17/2011 7:53:17 PM)
show user profile  jareu
try adding a smooth modifier after the mesh select. Set the angle to something like 90 or 120. Won't 'fix' the problem, but will give you back your smoothing groups.



He who says it cannot be done is interrupting the man doing it.

read 650 times
9/18/2011 4:55:01 AM (last edit: 9/18/2011 4:55:01 AM)
show user profile  mrgrotey
use poly select instead, same result without the blockiness.




read 641 times
9/18/2011 10:22:05 AM (last edit: 9/18/2011 10:22:05 AM)
show user profile  Tiernansm
Hey I used poly select, and no problems at all. What a simple fix, I wish it didnt take so much effort to find the solution, thanks for the help :)
read 581 times
10/4/2011 6:41:37 AM (last edit: 10/4/2011 6:41:37 AM)
show user profile  mrgrotey
Not much effort in checking your replies, I replied 16 days ago :) Glad it worked out for you.




read 567 times
10/4/2011 9:18:59 AM (last edit: 10/4/2011 9:19:39 AM)
#Maxforums IRC
Open chat window


Support Maxforums.org