Forum Groups
  All forums
    Help & Feedback
      Questions
      Work in progress
      Finished Art
      Non-Max related
    Community
      Offtopic
      News
    Hardware
    Photography


Featured Threads
  inspiration alert!!!
(36 replies)
  Indespensible MaxScripts, Plugins and 3rd Party Tools
(37 replies)
  The allmighty FREE Resources Thread !
(17 replies)
  spam alert!!!
(4886 replies)
  Maxforums member photo gallery index
(114 replies)
  Maxforums Member Tutorials
(89 replies)
  three cheers to maxforums...
(240 replies)
  101 Things you didnt know in Max...
(198 replies)
  A Face tutorial from MDB101 :D
(95 replies)
  Maxforums.org Members Gallery
(516 replies)
  SON OF POST YOURSELF
(637 replies)
  Dub's Maxscript Tutorial Index
(119 replies)

Maxunderground news unavailable

Local Values and Track View
show user profile  mickey2001
Hey All,
this is one of those problems thats been plaguing me for years. And this time, even though Im on deadline, Im going to take a minuet and reach out to you all for some - illumination.

I am animating in track view
I have an object with rotate selected for transform - local rotations is selected

the object has no parent (scene root)
I open Track View
To animate along the Z axis (Local Gizmo Blue Ring) in track view
I have to manipulate the red X controls( in Track View.)
What Gives?!?

This is odd because most times its accurate but every once and awhile I deal with the above.

thanks for any help
Jinda
read 284 times
9/20/2012 9:51:32 PM (last edit: 9/20/2012 9:51:32 PM)
show user profile  herfst1
Not sure but I'll take a guess it's because you haven't resetted Xform. Try that and see if z is blue.
read 269 times
9/21/2012 8:44:21 AM (last edit: 9/21/2012 8:44:21 AM)
show user profile  Garp
If you created the object in an orthographic view other than Top, the axes are aligned differently.
As herfstsy says: realign the pivot to World, add a ResetXForm and collapse.




read 259 times
9/22/2012 3:34:28 AM (last edit: 9/22/2012 3:34:28 AM)
#Maxforums IRC
Open chat window


Support Maxforums.org