Forum Groups
  All forums
    Help & Feedback
      Questions
      Work in progress
      Finished Art
      Non-Max related
    Community
      Offtopic
      News
    Hardware
    Photography



Maxunderground news unavailable

Importing model with Linked XForm not working..?
show user profile  Stianbl
Hey guys,
I've made a winch thingy, that works great in my scene. I save it, and want to import multiple instances of this into my other scene.

Duplicating the whole rig works like a charm inside the main winch file, but when I try to import-merge the .max file of the winch into my other scene the spline I have (which is linked to 2 different objects using Linked XForm) will go off and it's all distorted.

I think the main problem is unit setup. I've modeled the winch using meters->centimeters (because meter-meter was not easy to work with at this scale)

My other scene (where I want to import this winch) is meter->meter. How should I import/save the winch, so that I can reimport it into my other scene in a working condition?

I will post a small Jing showing my winch. On import, the spline controlling the chain to the hook are moved waaaaay out of position.
http://screencast.com/t/Clvc8tmSw3E



read 394 times
1/14/2014 1:22:28 PM (last edit: 1/14/2014 1:22:28 PM)
show user profile  herfst1
Dunno the answer, but that rig is seriously cool.
read 393 times
1/14/2014 1:50:51 PM (last edit: 1/14/2014 1:50:51 PM)
show user profile  markoid
My guess is because it is x form related, it uses world coordinates.
Don't know a remedy :(



read 384 times
1/14/2014 11:28:02 PM (last edit: 1/14/2014 11:28:02 PM)
show user profile  Stianbl
Tried with Spline IK Controller, but that gives me 5000 Dummys, and I need to have 6 of these winches. Too heavy.. :P


read 380 times
1/15/2014 9:59:48 AM (last edit: 1/15/2014 9:59:48 AM)
#Maxforums IRC
Open chat window


Support Maxforums.org