Forum Groups
  All forums
    Help & Feedback
      Questions
      Work in progress
      Finished Art
      Non-Max related
    Community
      Offtopic
      News
    Hardware
    Photography


Featured Threads
  inspiration alert!!!
(36 replies)
  Indespensible MaxScripts, Plugins and 3rd Party Tools
(37 replies)
  The allmighty FREE Resources Thread !
(17 replies)
  spam alert!!!
(4886 replies)
  Maxforums member photo gallery index
(114 replies)
  Maxforums Member Tutorials
(89 replies)
  three cheers to maxforums...
(240 replies)
  101 Things you didnt know in Max...
(198 replies)
  A Face tutorial from MDB101 :D
(95 replies)
  Maxforums.org Members Gallery
(516 replies)
  SON OF POST YOURSELF
(637 replies)
  Dub's Maxscript Tutorial Index
(119 replies)

Maxunderground news unavailable

HELP!!!
show user profile  Dania
Hi all

i am new to 3d smax, and i really enjoy working on it. Only it drives me crazy sometimes with wierd problems. For example for my assignments there are a lot of water features like fountains, waterfall, fog , etc. I mostly use parrays with space warps like gravity and deflectors to create the effects. In some cases i am also using pfsource to send particles along a certain path. The problem is 3d smax slows down to a snail's pace during working as well as rendering

can someone help me out?

read 848 times
4/2/2008 2:31:43 AM (last edit: 4/2/2008 2:31:43 AM)
show user profile  MONOLITH02
Set the amount of visible particles in the viewport to something lower than it is?


"The only thing worse than failure is the regret at having never tried."

read 835 times
4/2/2008 2:49:10 AM (last edit: 4/2/2008 2:49:10 AM)
show user profile  Dania
hi, ok i have done that but now i have another problem :p in the material editor, i cannot see the vray material when i press the button beside the name of the material at the top... u know the one on which default material displays 'Standard'. Plus my standard material keeps changing colors every time i open the program , yesterday it was peach today it is white :S

Harassed.
read 811 times
4/2/2008 3:40:45 AM (last edit: 4/2/2008 3:40:45 AM)
show user profile  Dave
Do you have Vray installed?

As for your material colour problem.Go to the Environment dialog and ensure 'Ambient' is set to complete black.

"I flew over Egypt once"

read 805 times
4/2/2008 3:47:30 AM (last edit: 4/2/2008 3:47:30 AM)
show user profile  Dejitarujin
Also, you may need to make sure the current scene is set up to use VRay as its renderer, before you can start working with VRay materials. I know this is how some other renderers work.
~~~
Specialty: Non-organic modelling and effects.
Setup: 3D Studio 2010 with finalRender.
Rig: No, no I can't.
read 796 times
4/2/2008 4:19:06 AM (last edit: 4/2/2008 4:19:06 AM)
show user profile  Dania
THANXXXX! U guys r great , why didnt i log on to max forums before !
read 782 times
4/2/2008 5:47:30 AM (last edit: 4/2/2008 5:47:30 AM)
#Maxforums IRC
Open chat window


Support Maxforums.org