Forum Groups
  All forums
    Help & Feedback
      Questions
      Work in progress
      Finished Art
      Non-Max related
    Community
      Offtopic
      News
    Hardware
    Photography



Maxunderground news unavailable

after effects sound problem
show user profile  stevey2shoes
I know its not MAX related but
I've rendered a short film twice now, and the sound keeps stopping and starting, its rendered as a H264 QuickTime mov,
any pointers please
read 431 times
12/18/2011 5:55:54 PM (last edit: 12/18/2011 5:55:54 PM)
show user profile  killerbee2
try first rendering audio from image seperatly.

So first a tga sequence, and a wave file export.
Then mix them again in another comp, if the problem persists, try using premiere instead, if it then still persists, your audio source files might be corrupt.




read 425 times
12/18/2011 8:35:41 PM (last edit: 12/18/2011 8:35:41 PM)
show user profile  stevey2shoes
Forgot to mention, this isn't a MAX animation, it simply uses video form my camera phone and text.
The sound plays OK in RAM preview, but the whole thing wont RAM preview, it stops once it calculates the first 3 minus or so.
Your solution is similar to the only idea I could think of, to composite the video without sound, and then start from scratch, to simply add the sound file to the newly created video file, might take less memory and ask less of AE
Steve
read 415 times
12/19/2011 8:59:45 PM (last edit: 12/19/2011 8:59:45 PM)
show user profile  killerbee2
how much ram you have ?




read 407 times
12/19/2011 10:54:15 PM (last edit: 12/19/2011 10:54:15 PM)
show user profile  chillywilson
try this first!
render out just the sound: to .wav at what ever the htz is 44- 48 16 whatever.

precomp your video turn the sound off in the comp and re import your wav track to you comp. then render that out.
read 401 times
12/20/2011 3:15:31 AM (last edit: 12/20/2011 3:15:31 AM)
show user profile  Westcoast13
Or try rendering to full size uncompressed AVI and using media encoder to encode to H264. Thats what i do when i've had sound issues in the past.


My Turbosquid Area

read 383 times
12/20/2011 4:41:41 PM (last edit: 12/20/2011 4:41:41 PM)
#Maxforums IRC
Open chat window


Support Maxforums.org