Forum Groups
  All forums
    Help & Feedback
      Questions
      Work in progress
      Finished Art
      Non-Max related
    Community
      Offtopic
      News
    Hardware
    Photography


Featured Threads
  inspiration alert!!!
(37 replies)
  Indespensible MaxScripts, Plugins and 3rd Party Tools
(37 replies)
  The allmighty FREE Resources Thread !
(17 replies)
  spam alert!!!
(4886 replies)
  Maxforums member photo gallery index
(114 replies)
  Maxforums Member Tutorials
(89 replies)
  three cheers to maxforums...
(240 replies)
  101 Things you didnt know in Max...
(198 replies)
  A Face tutorial from MDB101 :D
(95 replies)
  Maxforums.org Members Gallery
(516 replies)
  SON OF POST YOURSELF
(637 replies)
  Dub's Maxscript Tutorial Index
(119 replies)

Maxunderground news unavailable

[Bug] Crashing on Export (ASE & FBX)
show user profile  ShurikenUK
I've started adding some simple mapping to my collection futuristic buildings that I've been sitting on, procrastinating for too long. I've got one building "adequately" mapped so far (I have a Mat-ID only model, for testing purposes, and a Mat-ID + UV map model for "final" use). The only problem is that with my model being all one object, I'm having to sacrifice WORLDS worth of detail, even when overlapping as many sections as I can, and despite the small size of the model, but anyway thats another problem and I know how I'll tackle that one. This crap with Max having a fit every time I try to export certain buildings is starting to do my tree RIGHT in though.

Theres nothing special about any of these models (in terms of build methods). I've used standard poly modelling for all 12 of them, no boolean, no splines, no shapes, no nurbs or ANYTHING fancy like that; not even any modifiers really. Even the "Vert" & face count isn't tremendous on most of them. The current model in question has less than 3000 of either, and it only has 4 texture channels, so it cant have ANYTHING to do with memory issues. 4gb should be AMPLE memory for something like this.

I've been trying to get this to work for nearly 2 hours now and I'm starting to get extremely wound up, so I need to take a break and humbly request some assistance from the masters of 3D!
read 1563 times
1/25/2012 1:09:27 AM (last edit: 1/25/2012 1:09:27 AM)
show user profile  ScotlandDave
FBX exports are generally pretty solid from Max - what`s actually happening when you hit OK on the export setting dialogue? Is it just crashing straight away, freezing, or what. Also, bring up task manager next time and look at memory usage and cpu activity before and during export..


Website | Blog | Contact | Vimeo

read 1551 times
1/25/2012 1:54:33 AM (last edit: 1/25/2012 1:54:33 AM)
show user profile  ShurikenUK
Thanks, I managed to get one of those culprit models to export a few minutes ago. First I tried exporting as an OBJ, which worked, so I thought "cmon baby, work this time", then I tried exporting as an ASE once again, this time with "mapping co-ordinates" unticked (theres no UV map right now anyway), and it worked! Strange though, because I've exported plenty of models before, without UV maps and it wouldn't crash.

Anyway the error message, said something like "3DS Max has encountered an unknown problem and will now close". Or something like that. Roughly translated as "I dont know WHAT the hells wrong, but its DEFINITELY something... Say goodbye to your unsaved work and bank credentials. Have a nice day!"
read 1548 times
1/25/2012 2:12:09 AM (last edit: 1/25/2012 2:12:09 AM)
show user profile  DianaBarradas
Hello ShurikenUK,

i have the same exactly issue than you, exporting on fbx on 3Ds Max. I also tried OBJ and ASE which worked for the project im on atm. Though i also need to export on FBX and need to solve the crashing problem.

Did you managed to find out why it always crashes?

read 1362 times
2/18/2013 12:17:21 AM (last edit: 2/18/2013 12:17:21 AM)
#Maxforums IRC
Open chat window


Support Maxforums.org