Forum Groups
  All forums
    Help & Feedback
      Questions
      Work in progress
      Finished Art
      Non-Max related
    Community
      Offtopic
      News
    Hardware
    Photography



Maxunderground news unavailable

Barrel smoothing groups
show user profile  TheShrike
Hi all, I am having a problem on this gun I modeled in max,It seems that zbrush destroys smoothing groups , and I keep trying to take it into Zbrush to smooth out that area I have circled, and to soften the rim of the gun a bit. In 3ds Max they are just smoothing groups hitting eachother, but even when I use to Import and Crease tool from Zbrush 3.1 It keeps destroying my edges. How can I smooth this edge of the Barrel without destroying the flat parts of it.

That import and crease tool seems like garbage.. When I press undo it adds creases to every line, its just messed up or something.

Photobucket

This is what Zbrush does to my edges when i reimport. it totally destroys the edge work my smoothing groups were doing. But the problem is that the smoothing groups on the seam where I circled are what are causing the problem..

Photobucket

Does this make sense to anyone? Thanks for helping if so.

read 496 times
3/5/2010 9:29:24 PM (last edit: 3/5/2010 9:34:25 PM)
show user profile  Sir_Manfred
Post the lowres wireframe mesh.
Its obviously an issue with your mesh topology.



Visit my Portfolio
http://www.Freds3D.com

read 490 times
3/5/2010 9:32:52 PM (last edit: 3/5/2010 9:32:52 PM)
show user profile  TheShrike
Photobucket

Its pretty clear to me its smoothing groups causing the seam, there are literally 2 smoothing groups meeting there because I want that edge, just not on the part circled.
read 487 times
3/5/2010 9:37:05 PM (last edit: 3/5/2010 9:37:05 PM)
show user profile  Sir_Manfred
Well.
In ZBrush, smoothing groups doesn't really matter.
To get the sharp edges you either have to sculpt it sharp or have a topology that will allow for the edge to be sharp even after smoothing.



Visit my Portfolio
http://www.Freds3D.com

read 484 times
3/5/2010 9:40:41 PM (last edit: 3/5/2010 9:40:41 PM)
show user profile  K-tonne
also i don't think the crease on import plugin works for 3.5
if you're using 3.5 that is
worked fine in 3.1

Website and Portfolio

read 481 times
3/5/2010 10:08:09 PM (last edit: 3/5/2010 10:08:09 PM)
#Maxforums IRC
Open chat window


Support Maxforums.org