Forum Groups
  All forums
    Help & Feedback
      Questions
      Work in progress
      Finished Art
      Non-Max related
    Community
      Offtopic
      News
    Hardware
    Photography


Featured Threads
  inspiration alert!!!
(36 replies)
  Indespensible MaxScripts, Plugins and 3rd Party Tools
(37 replies)
  The allmighty FREE Resources Thread !
(17 replies)
  spam alert!!!
(4886 replies)
  Maxforums member photo gallery index
(114 replies)
  Maxforums Member Tutorials
(89 replies)
  three cheers to maxforums...
(240 replies)
  101 Things you didnt know in Max...
(198 replies)
  A Face tutorial from MDB101 :D
(95 replies)
  Maxforums.org Members Gallery
(516 replies)
  SON OF POST YOURSELF
(637 replies)
  Dub's Maxscript Tutorial Index
(119 replies)

Maxunderground news unavailable

Attack of the Blob!
show user profile  ChillyWilly
Help! The Blob is attacking my renderings!Has anyone ever seen anything like this? Model View: http://imageshack.us/a/img191/5208/modelview.jpg, Rendered View:
. In the model view nothing appears to be there, it only shows up in the rendered image. My renderings are being haunted! Can anyone help with this?
Things I've tried: Deleting the table, chairs & chandelier that were in the scene, changing cameras, changing camera location, restarting the program, restarting the computer then restarting the program, looking for the Blob in other views.
I imported the table, chairs and chandelier from some website. I wonder if one of them sabotaged my model somehow.
Anyway, if anyone has any ideas please let me know
Thanks all...

read 399 times
9/26/2012 2:45:09 AM (last edit: 9/26/2012 2:45:09 AM)
show user profile  horizon
I don't see anything wrong. It must be a renderer curse, I've heard about that once


read 390 times
9/26/2012 3:07:01 AM (last edit: 9/26/2012 3:07:01 AM)
show user profile  LOL500
LOL, maybe hidden object?

This looks epic!
read 375 times
9/26/2012 11:36:18 AM (last edit: 9/26/2012 11:36:18 AM)
show user profile  advance-software
keep it. everyone needs a pet blob.
read 368 times
9/26/2012 11:49:55 AM (last edit: 9/26/2012 11:49:55 AM)
show user profile  herfst1
Maybe it's to do with your lighting. Turn off all the lights and see if those white blobs on the roof disappear.
read 363 times
9/26/2012 11:55:28 AM (last edit: 9/26/2012 11:55:28 AM)
show user profile  Sangre
Call paranormal investigators!

On a serious note, press H and see if theres blob in the list. If not hidden object then maybe it has flipped normals and backface cull enabled. Try deleting some objects and see if the render is still haunted.
read 348 times
9/26/2012 1:21:33 PM (last edit: 9/26/2012 1:21:33 PM)
show user profile  ChillyWilly
Thanks guys, yes I've tried turning on & off hidden objects. And I would try flipping normals & enabling BC...if there was an object there to modify. Again, it only shows up in rendered view, not in model view. There's nothing there! I like the idea of having a pet blob though. I just wish I could train it to stay out of the dining room!
Thanks for the feedback all. Let me know if you have any more ideas.
Thx...
read 325 times
9/26/2012 4:15:44 PM (last edit: 9/26/2012 4:15:44 PM)
show user profile  ChillyWilly
Also, I will now try deleting some objects to see if that works. Thanks Sangre...
read 323 times
9/26/2012 4:17:24 PM (last edit: 9/26/2012 4:17:24 PM)
#Maxforums IRC
Open chat window


Support Maxforums.org