Forum Groups
  All forums
    Help & Feedback
      Questions
      Work in progress
      Finished Art
      Non-Max related
    Community
      Offtopic
      News
    Hardware
    Photography


Featured Threads
  inspiration alert!!!
(37 replies)
  Indespensible MaxScripts, Plugins and 3rd Party Tools
(37 replies)
  The allmighty FREE Resources Thread !
(17 replies)
  spam alert!!!
(4886 replies)
  Maxforums member photo gallery index
(114 replies)
  Maxforums Member Tutorials
(89 replies)
  three cheers to maxforums...
(240 replies)
  101 Things you didnt know in Max...
(198 replies)
  A Face tutorial from MDB101 :D
(95 replies)
  Maxforums.org Members Gallery
(516 replies)
  SON OF POST YOURSELF
(637 replies)
  Dub's Maxscript Tutorial Index
(119 replies)

Maxunderground news unavailable

Animating 6 axis robot
show user profile  nvm123
Hello,

I created a 6-axis robot in 3ds Max which looks similar to this one: http://www.turbosquid.com/3d-models/3d-model-kuka-industrial-robot/740620

The problem is I can't get it to work properly with IK solver.


There's what I've done so far:
I added an extra simple end effector for the 6th axis.
I set up the pivot points for every axis, linked it into hierarchy from end-effector (child) to its base (parent).
In IK menu I deactivated useless axis and added limits to the useful axis. Then I used IK HI solver from end effector to robot's base.

Is it a proper way to make it work? Because it doesn't work properly for me.

Greets.
read 350 times
5/30/2015 8:28:02 PM (last edit: 5/30/2015 8:28:02 PM)
#Maxforums IRC
Open chat window


Support Maxforums.org