Forum Groups
  All forums
    Help & Feedback
      Questions
      Work in progress
      Finished Art
      Non-Max related
    Community
      Offtopic
      News
    Hardware
    Photography


Featured Threads
  inspiration alert!!!
(36 replies)
  Indespensible MaxScripts, Plugins and 3rd Party Tools
(37 replies)
  The allmighty FREE Resources Thread !
(17 replies)
  spam alert!!!
(4886 replies)
  Maxforums member photo gallery index
(114 replies)
  Maxforums Member Tutorials
(89 replies)
  three cheers to maxforums...
(240 replies)
  101 Things you didnt know in Max...
(198 replies)
  A Face tutorial from MDB101 :D
(95 replies)
  Maxforums.org Members Gallery
(516 replies)
  SON OF POST YOURSELF
(637 replies)
  Dub's Maxscript Tutorial Index
(119 replies)

Maxunderground news unavailable

Alpha making entire object semi-transparent
show user profile  herfst1
Have this weird error with the alpha texture on my cape. As the title says, the entire cape is now semi-transparent even though I didn't touch the texture (which was working perfectly before).

I did a test with standard material and it gave the exact same result as VrayMtl. Now the interesting thing is, if I delete all other maps, just leaving the alpha map it works fine.

All maps are 2-sided.

It might be a lighting issue as the error occured around the same time I started moving the lights around, though I really don't see how this would have an effect as I don't have any volume lights or glow effects.

I know I can import all my objects to a new scene but I'd really like to know if there's a fix in case this happens in the future.

Cheers.

P.S. If you need pics to better understand I'll post them but I think my problem's pretty clear (pun intended).
read 293 times
7/14/2012 10:39:53 PM (last edit: 7/14/2012 10:39:53 PM)
show user profile  Black Mariah
At least with a Standard material you have to make sure that you change Mono Channel Output in the Bitmap parameters to Alpha and not RGB Intensity and that Alpha Source is set to Image Alpha (should be default).

I think it was Socrates who said... "I drank what?"

read 291 times
7/14/2012 10:45:41 PM (last edit: 7/14/2012 10:45:41 PM)
show user profile  herfst1
Thank you, I loaded up max (since I had rage quitted) and checked the settings and they were correct, like you had stated. So I rendered it out again to show you my render and settings and, BOOM, it's working again.

Ain't that always the way. I'd been tweaking with this problem for over an hour before posting.
read 282 times
7/14/2012 10:53:23 PM (last edit: 7/14/2012 10:53:23 PM)
#Maxforums IRC
Open chat window


Support Maxforums.org